fredag, juni 05, 2015

2 x Huvudstabadet


Alldeles för sällan säger alldeles för få människor till mig hur bra jag simmar. Ingen ber mig stanna upp för ett sekund, tittar mig djupt i ögonen och berättar att jag verkligen är duktig och ihärdig. Jag blir tyvärr inte regelbundet stoppad på gatan av någon som blivit imponerad av mig i bassängen och absolut måste berätta det för mig. Ska jag vara helt ärlig så händer det inte alls. Nästan. Och det är crap, för jag söker konstant bekräftelse!

Men Johannes (läs hans blogg, inte för att han ger mig komplimanger utan för att han är sjukt rolig) tycker i alla fall att jag simmar som en grekisk gud, och det är lite så jag känner mig.

Igår hade jag som vanligt simskola i Huvudstabadet. Först övade vi på navigering i bassängen och sen gick vi ut och simmade öppet vatten. Jag börjar nästan tröttna på att skriva det, men jag simmar så sjukt mycket bättre i min våtdräkt. Helvete vad snabbt det går! Mina hundringar hamnar vanligen någonstans mellan 1.35-1.40, bara sådär.


I förmiddags var jag tillbaka i Huvudstabadet igen, tillsammans med Theresia, för att kämpa mig genom samma bassäng men utan våtdräkt. Jämföra tider och påminna mig om hur det är att simma utan hjälpen som superhjältedräkten ger.

Vi körde ett pass med tröskelintervaller. 8x100 meter sammansatt och 8x100 meter med paddlar och dolme. Plus uppvärmning med teknik och ett kort avbad förstås.

Jag är supernöjd. När jag tänker tillbaka på passet fylls hela jag med känslor av välbehag. Det var så jäkla roligt! Det var tufft, utmanande, jobbigt och fantastiskt. Solen sken från en klarblå himmel och vattnet glittrade. Jag simmade mina sammansatta hundringar på ca 1.50 och de med hjälpmedel på ca 1.40, vilket är lite bättre än vad jag vågade hoppas på att kunna göra med så många veckor av dålig mojo i ryggen.

Låtsades att jag simmade med våtdräkt och efter ett tag så kom jag in i ett så grymt skönt flyt. Hundringarna bara swisch- swoschade förbi. I efterhand har jag funderat på hur ansträngande det egentligen var. Hade jag kunnat öka farten lite till idag? Kanske. Och hur mycket tog jag egentligen i när jag simmar hundringarna med våtdräkt på runt 1.35 i torsdags? Vet inte.

Tror ett bra mission för mig är att vara lite mer lyhörd för känslan framöver så att jag kan svara på mina ovanstående frågor.

Inga kommentarer: