söndag, juni 07, 2015

Agilitytävling på Bro-Håbo BK

Igår var jag och Reka och tävlade agility på Bro-Håbo BK. Fyra timmar på en regnig gräsmatta med totalt två minuter av action, som resulterade i 5 fel och en disk.

Första loppet, agility, fick jag ett enligt mig tveksamt kontaktfältsfel, men det är domaren som dömer och var Reka på kontaktfältet så var det inte med mycket. Fram till precis innan A-hindret tycker jag att det gick bra. Tyvärr underskattade jag min snabbhet och hade jag vetat att jag skulle ligga så mycket före Reka efter tunneln så hade jag handlat annorlunda.

Slutet av banan blev någon form av katastrof. Jag valde mellan två handlingsalternativ men höll mig inte till något av dem när det var skarpt läge. Istället blev det flera konstiga bakombyten som bara lyckades eftersom jag har världens tacksammaste, finaste lilla hund. Jag borde fått straffpoäng för min insats. Reka borde fått medalj.

När jag tittade på resultatlistan var jag däremot glad att vi inte hade nollat loppet, eftersom vi ändå hade varit 0.3 sekunder för långsamma för att få pinne. Indeed disturbing! Jag hade varit skitarg.



Hopploppet blev också fiasko. Jag höll på och fipplade alldeles för mycket i början och skapade en svårighet som egentligen inte fanns. Dessutom tjuvstartade Rackartratten igen.

När vi tog om från början, utan att greja så mycket, så gick det fint. Vi hade några stora svängar eftersom jag inte förberedde Rekis på var vi skulle, men hon springer fint och lyssnar superbra på de magra instruktioner jag lyckas peta ur mig.

Nu har vi i alla fall en månad på oss innan nästa tävling att träna på den hemläxa vi har dragit på oss de senaste starterna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow vilken fart hon har. Jag fattar bara hälften av det du skriver. Tycker hon ser supper snabb och duktig ut. Slalomen såg stabil och korrekt ut.
Lite tvekan på dig i början på andra klippet ;)
Mårten