tisdag, december 08, 2015

Julavslutning a la Baywatch


Igår var det avslutning på simkurserna i Vasalundshallen. Deppigt.

Efter att jag och Hasse hade vinkat tack och hej till vårt härliga gäng i fortsättningskursen hade jag behövt en omstart. En nollställning och ny uppladdning. Jag var inte sugen på att hoppa i vattnet, jag var inte redo. Och jag frös nåt så ini fukk. Måste det vara så kallt jämt? HATAR att frysa.

Lektionen igår bestod av uppvärmning och en kort fartserie följt av livräddning. Baywatch. Dödsviktigt för alla att kunna och särskilt för mig. Står jag på kanten i en Medleytischa måste jag veta hur jag ska göra om något händer, och det har jag inte vetat tidigare. Jag har aldrig ens dykt ner till botten på det djupa förut.

Nu har jag gjort det. Jag har räddat en docka, jag har hämtat upp en "medvetslös" David Hasselhof och jag har lärt mig tekniken för att orka dra upp honom ur bassängen.

Dock klarade jag inte att ta mig upp på den höga kanten och samtidigt hålla fast och hindra honom från att sjunka tillbaka ner på botten. Men också det var en lärdom. Om jag måste plocka upp någon och osannolikt nog är helt ensam i simhallen så får jag lösa det på annat sätt.

Så det här var kanske något av det viktigaste jag har lärt mig i vattnet. Superbra och nyttigt! Men det var lite synd att det sammanföll med kursavslutningen. Hade varit skönt att simma bort alla tankar jag brottades med.

Vi avslutade träningen med fika - jordgubbstomtar med philadelphia och saffransbiscotti. Det var jättetrevligt men det blev ändå en sån där kväll när jag kände mig ledsen när jag kom hem. Vet inte varför. Kanske bara för att det är tråkigt att det är en hel månads uppehåll nu. Jag har verkligen uppskattat mina måndagar med träningsgruppen, även om det ibland har varit svårt att hitta rätt fokus efter att ha undervisat timmen före.

Inga kommentarer: