fredag, december 25, 2015

Julefrid över nejden rår


God Jul!

Det var en fin dag igår. Brunch hemma hos oss med hela familjen på förmiddagen och middag hos M&D på kvällen. God stämning och julefrid.

I år införde jag, efter att ha sett det tragiska, sista avsnittet av årets julkalender, ett mobilgarage i hallen hemma med parkeringstvång för allas telefoner.

På så vis klarade vi hela brunchen utan knappande, blippande och smygkollande på Facebook. En omtumlande men succéartad upplevelse.


Succé blev också den julklapp jag fick från Jonas. Sju dagar i Marocko! Vi åker jättesnart! Whiii!!!

Resan börjar med vandring i Atlasbergen med två nätters boende i Berberhus. Berber är ursprungsbefolkningen i Marocko och husen är enkla. Vi kanske får eget rum. Kanske. Gnn. Inom resesällskapet råder det en viss oro, en... hrm... möjligen motiverad sådan, över hur prinsessan Sofia ska överleva detta anspråkslösa.

Sessan behöver i alla fall inte bära tungt på ryggen under vandringen. En mulåsna kommer lastas med vår packning och vi har en egen guide och en kock med oss. Så det kan eventuellt vara så att jag kommer klara mig bra, trots spartanska förhållanden.

Sedan fortsätter vi till Essaouira, den riktiga versionen av Astapor från Game of Thrones där Daenerys Targaryen köpte och frigav "the Unsullied" - bästa krigarslavarna på kontinenten. Här bor vi på en riad, ett traditionellt marockanskt hus, ombyggt till chict hotell, och softar i två nätter. Essaouira verkar vara en trivsam och lugn liten fiskeby.

Resan avslutas med några dagars turistande och boende på lyxhotell med Hamam i Marrakesh. Om de första nätterna är besvärande så finns det sannolikt goda möjligheter för återhämtning på slutet. Min make känner mig.


Idag är det för övrigt hans födelsedag! Hipp hurra! Vi är inte säkra på hur många år han fyller. Vi gissar på 36 men eftersom jag är äldre tycker jag det låter orimligt mycket. 30 förefaller trevligare.

Födelsedagen inleddes hur som helst med presenter inslagna i Star Wars-papper (given fullträff), en lätt och lugn liten morgonjogg, skinkmacka med vännerna från Sportstugan samt avloppsproblem i huset.

Nu är vi på landet och jag ska korka upp en flaska schysst rödvin, sätta mig med fötterna högt och njuta av livet.

Inga kommentarer: