onsdag, februari 04, 2015

2 x simpass och jag är fantastisk


Tisdag igår igen! Var det inte tisdag alldeles nyss? Inte mig emot...

Igår började och avslutade vi simskolan med att äta kakor som Mårten och Theresia bakat. Jättegoda! Däremellan simmade vi lite, med simfröken Philip på kanten.

Den här gången var temat distans och trots att inledningen hölls föredömligt kort så hann vi inte riktigt med allt som det var tänkt, men det gjorde ingenting eftersom det var full fart hela tiden.

Först fick vi bensparka fyra längder. Som bäst låg jag i princip på stället och sparkade, eller drev lite in mot linan. Som sämst sjönk jag. Innan vi började gick vi igenom vad man ska tänka på när man övar benspark, men ingen tog upp det mest avgörande: kör inte ett tungt spinningpass följt av snö-misär-back-intervaller innan.

Huvudserien bestod av följande:


Jag simmade på bana tre, vilket alltså innebar 2x200m + 400m + 6x50m. Snittade 1:51/100m respektive 1:53/100m på tvåhundringarna och 1:58/100m på fyrahundringen. De sista 6x50 körde vi accelererande men jag klockade dem inte. Känslan var att jag tappade tempo.

Hade gärna sett att jag legat på samma fart rakt igenom på de längre distanserna men så blev det inte och jag känner mig nöjd ändå. Hade jättebra känsla till och från.


Idag simmade jag igen. Eftersom jag är upptagen ikväll drog jag från jobbet vid lunch för att hinna simma mitt tröskelpass en gång till innan jag får nya hemskheter att sätta tänderna i. Det gäller att prioritera.

Det visade sig vara väl investerad tid. Fan vad bra jag var!!! De första åtta hundringarna: 1.51, 1.51, 1.52, 1.51, 1.52, 1.50, 1.51, 1.52. Följande fyra: 1.49, 1.48, 1.49, 1.48.

Grymt va!! Meep, meep!

Som belöning beställde jag en skitsnygg baddräkt och en röd badmössa med en dödskalle på från Amerikatt. Eller... Egentligen beställde jag dem redan imorse men jag hade på känn att jag skulle rocka passet idag så det var lika bra att få det gjort!

Inga kommentarer: