onsdag, februari 18, 2015

Lite deppig, lite besviken


Fettisdag och simskola igår. Jag är egentligen inget stort fan av semlor men igår klämde jag en minisemla från Gateau och en hembakad Nutella-hallonsylt-variant som jag bjöd simkompisarna på innan träningen på kvällen.

Tycker mer om simskola än vad jag tycker om semlor, men igår var inte simskolan heller så rolig. Jag vet inte om det var passet i sig eller jag, men sannolikt en kombo.

Efter uppvärmningen fick vi simma en pyramid på 25-50-75-100 meter följt av 100-75-50-25 meter, där vi skulle räkna armtagen åt ena hållet och göra en teknikövning (släp och catch-up) åt andra. Sedan avslutade vi passet med olika former av benspark.

Fick lite feeling under uppvärmningen men efter det så var sträckorna av sammansatt simning aldrig längre än 25 meter, så jag kom inte in i någon skön rytm. Och efter passet kände jag mig inte glad. Inte pepp. Bara lite besviken kanske, över att jag inte tyckte det var så kul. Och så blev jag extra nedstämd för att jag kände som jag kände.

Jag har kört rätt hårt ganska många dagar i rad nu och bristande glädje och motivation kan vara en effekt av det. Eller så börjar jag bli jävligt kräsen och kräver ordentliga utmaningar i bassängen som antingen får mig att känna mig oövervinnerlig eller bryter ner mig mentalt. Igår hände inget av det. Det var mer... mellanmjölk. Kändes som en uppvärmning. Inget disco.

Jag vill inte riktigt tro att jag tyckte passet var tråkigt eftersom simfröken Hasse höll i det och hans förtroendekapital hos mig skulle, om det omsattes i pengar, få Ingvar Kamprad att framstå som fattig. Men faktum kvarstår.

Dessutom blev jag deppig över att det är kurs som vanligt på sportlovet och att jag missar den.

Jag ska i alla fall simma igen i eftermiddag, fast jag inte alls är sugen nu, och sen blir det vilodag imorgon så att jag orkar ge mig på mina trettio (30!!!) intervaller igen på fredag. Sen tar jag ledigt.

2 kommentarer:

Johannes sa...

Men ändå! Imponerad.
Någon gång vill jag också simma med Hasse i den där gruppen!

Sofia sa...

Han är den bästa! :)