torsdag, mars 26, 2015

Jag minns vecka 11


Kommer ni ihåg vecka 11? Det är två veckor sedan. Minns ni?

Jag minns vecka 11. Det var veckan då min simning verkligen toppade. Jag fattade det inte då, men jag fattar det nu. Träningsdagbok ftw! Jag hade tre helt sjukt bra simpass där jag var stark, snabb, snygg, smart... Allt! Vad härligt det var. Underbara vecka 11.

Igår simmade jag 2600 meter blandat smågodis. Min insats var helt okej, men det var inte som för två veckor sedan, nej. Ett exempel är mina 2x300 meter. Under fantomveckan snittade jag 1.55/100m i lugn fart. Igår var samma lugna fart 2.02 respektive 2.03/100m.

Under fantomveckan minns jag mina 10x25m med start 30 som lätt. Den inställningen hade jag med mig igår, men det var fan inte lätt någonstans. 5 sekunder vila är ingenting när man är trött! Jag klarade det i alla fall, men det var inte alls så mysigt som jag kom ihåg det.

Hur som helst, det var trots det inget dåligt pass igår. Tvärtom. Det var intressant.

På min första trehundring fjärilskickade jag efter voltvändningen och på den andra bensparkade jag. Tänkte att jag skulle se om det blev någon skillnad i tid. Nu var det här förstås inget särskilt vetenskapligt experiment eftersom det finns ziljoner andra faktorer som spelar in. Men känslan var att jag simmade mycket snabbare andra trehundringen när jag bensparkade. Men det gjorde jag inte. Den gick några sekunder långsammare.

En annan sak jag fokuserade på var den uppgift jag fick på simträningen i tisdags - att hålla ner huvudet inför vändningen. Baserat på känslan igår så tror jag inte att jag lyckades särskilt bra i tisdags. Det jag upplevde igår var att jag lyfter huvudet för att se var väggen är, istället för att förlita mig på att den är på samma avstånd från det svarta strecket varje gång. Jag tyckte att hela volten blev bättre av att jag fortsatte hålla in hakan hela vägen, och det var lättare att komma ihåg att jag ska hålla blicken på knäna när jag vänder.

Jag har även jutjubat filmer på startdyk. Det gjorde jag förstås inte när jag var i bassängen utan när jag satt hemma i soffan senare. Har sett allt från små barn som i början plumsade i väldigt platt på magen till riktiga proffs. I slutändan såg det lätt ut för alla och min slutsats är att man bara får problem om man tvekar. Det kommer gå bra det här. Vattnet är min kompis. Gah.

Inga kommentarer: