tisdag, mars 17, 2015

Kvantitet före kvalitet och vice versa


Lufsade runt milspåret i Ursvik igen i morse. Min approach på löpningen just nu är att fokusera på att få längd i passen och hitta tillbaka till glädjen, vilket jag troligtvis bäst gör genom att inte ställa för höga krav på mig själv. Jag måste acceptera att jag inte längre är en uthållig superkvinna och backa bak träningen några steg. Många steg.

Att kubba kändes sådär idag, men jag fick i alla fall ihop nio kilometer till slut, med några gåpauser i backarna och ett par stopp för att leka med Krabban. Inga blåsor. Lite ryggont.

På kvällen var det som vanligt simträning. Standardupplägg med 5 min insim, 5 min teknik och en huvudserie som idag bestod av 3x(2x25 max + 200 återhämtning).

Hade inte jättebra fräs i mina maxade 25:or och jag fick en dipp under andra tvåhundringen, men på den tredje och sista tog det sig igen. Simmade tvåhundringarna på 3.56, 4.00 och 3.53 och jag kände mig lite mer peppad när jag skuttade ur bassängen än när jag ålade mig i.

Trots det överväger jag faktiskt att avstå simning imorgon. Mmm, det är helvilt, jag vet. AVSTÅ! Men min motivation är lite svajig för sekunden och om jag ska palla att simma intervalljävlarna igen på fredag så behöver den få stabilisera sig lite. T ex genom vila och avhållsamhet. Här tillämpar jag alltså kvalitet före kvantitet. Det kallas anpassning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hundar äger
T

Sofia sa...

They sure do!