lördag, mars 21, 2015

Vålkojan till Vemdalsskalet

Jag är på utflykt igen. På längdskidor. Det är Gunnika och Diesel som återigen har haft den goda smaken att släpa med sig mig, Jontan och Krabban för att åka på tur mellan olika hotell i Vemdalen. Förra året gjorde vi samma sak i Funäsdalen.

Imorse skidade vi iväg från Vålkojan, glada i hågen. Det blev en oväntad och ovanlig form av trailskidåkning/skirun till Björnrike där vi tog Grizzly Express upp till toppen av berget. Det var första gången hundarna åkte lift och det gick jättebra! Var så stolt över Räkan!

Turen fortsatte över fjället med fantastiska vyer och blå himmel. Tyvärr blåste det en del och efter att vi stannat för lunch var mina händer så kalla och gjorde så ont att jag ville hugga av dem! Till Vemdalsskalet sluttade det svagt nedåt hela vägen så det var svårt att få upp värmen.

Det kom därför som en välkommen överraskning att lägenheten här på högfjällshotellet som vi övernattar i har bastu. Efter ungefär en och en halv timme på upptining (kött tillagas bäst under lång tid i låg temperatur, ca 75 grader) kändes livet mer än ålrajt. En pizza senare var det ännu bättre.

Imorgon kör vi vidare till Storhogna och jag ska äta minst två våfflor med hjortronsylt på vägen.

Inga kommentarer: