torsdag, september 17, 2015

Distans med sprint och teknikdetaljer



Ännu ett steg åt rätt håll. I onsdags simmade jag återigen ett distanspass med avslutande sprint och den här veckan gick det mycket bättre än förra. Att inte ha simmat 10 km genom Edsviken ett par dagar innan hjälpte antagligen, och jag hade mycket lättare att hålla koncentrationen under huvudserien den här gången. Orkade fokusera på tekniken, men även om min vänsterarm ser bättre ut än förra veckan så är det inte varje armtag som handen bryter ytan före armbågen, om jag säger så.

Var inte jättemotiverad att simma innan passet, men när jag påminde mig själv om hur gärna jag vill nå mina mål så var det inte så svårt att hitta peppen. All träning, även den som jag inte tycker går så bra eller den jag gör när jag känner mig trött och sliten, tar mig närmare det jag vill. Åtminstone försöker jag tänka så.

Eftersom det var andra gången jag körde passet så visste jag ju nu dessutom att jag skulle simma fort så in i helvete direkt efter distansserien, så mot slutet av mina sammanlagt 2000 meter i lugn fart så försökte jag smyga upp frekvensen och började ladda mentalt på sprintarna. Funkade bra!

Den här gången klämde jag ner mina sammansatta 25:or till 18.5, 17.5, 18 och den sista under 17 sekunder. Ungefär. Med fenor simmade jag på stabila 15, 14.5, 15 och 14 sekunder. Fräs!

När jag klev upp ur bassängen gled en snubbe över till banan jag just lämnat och passade samtidigt på att meddela att han tyckte att jag simmade grymt bra! Man tackar!

På väg in i omklädningsrummet mötte jag en dam som också simmat på banan bredvid, och hon berättade att hon tyckte jag crawlade fint. Och hon undrade hur jag hade lärt mig?

Så ett bra pass, bra fokus, snabbare simning än senast och dessutom två superfina komplimanger!



Dagens pass bestod av teknikträning av starter och vändningar igen. Sjukt roligt! Det finns så mycket för mig att jobba på så jag vet inte ens var jag ska börja.

Starterna? Att inte bara trilla rakt ner i vattnet? Att få till en tajt och smidig landning? Att inte hamna för djupt? Att få glasögonen att sitta kvar? Att kunna kontrollera kroppen i luften?

Eller voltvändningarna? Att vara snabbare runt? Att inte vifta med händerna ovanför vattenytan? Att inte rotera längs långa axeln för tidigt? Att vända vid rätt tidpunkt? Att göra mig mindre i volten? Att inte andas precis innan eller precis efter?

Finns en del att pyssla med, och då har jag inte ens gått in på simningen där emellan...

Inga kommentarer: