torsdag, oktober 16, 2014

B-intervaller



B som i Backe och Bassäng.

Löpningen under Engadin swimrun kommer att bjuda på en hel del backar, närmare bestämt ungefär 1500 höjdmeter. (Simningen är dock helt plan, vilket ju trots allt känns positivt.) Det kommer krävas ganska mycket träning för det. Backarna alltså. Och den horisontala simningen.

Igår tog jag mig därför först an dödsbacken i Ursviks blygsamma 20 höjdmeter tillsammans med pappa och hund. Fem gånger. Försökte inte ens springa hela backen utan nöjde mig med ca 85% av den. Fem hemska jävla gånger. Det var länge sen jag sprang backe och jag har inte saknat det. Hur kan det göra så ont och vara så jobbigt? Det var vidrigt! Jag trodde på riktigt att jag skulle dö. Och mjölksyran i benen... OMG!

Reka psykade mig genom att enkelt galoppera upp före mig. Vid tredje vändan trodde jag att hon hade tacklat av eftersom hon började jogga bakom mig, men i själva verket bidade hon bara sin tid. När backen blev brantare gled hon förbi i full fart, hela vägen upp till toppen. Sen stod hon där och flinade. Hon är verkligen en sann inspiration.

Kände mig fortfarande väldigt trött när jag åkte iväg till simskolan i Mörby lite senare på kvällen. Hade mjölksyra i armarna (effekt av tisdagens pass?) redan under uppvärmningen (!) och övervägde att köra teknik med nya vikariefröken, men stannade till slut ändå på fartbanan med Henke. Bra val. Jag hade inga förväntningar alls på att kunna göra något storslaget med tanke på hur uppvärmningen var. Dessutom kände jag mig omotiverad och hade inte tankarna på rätt plats.

Det blev ett ganska tufft pass med följande upplägg:

100m uppvärmning
200m valfria teknikövningar
2x(2x50m benspark med platta, dolme)
4x(50m hårt start 1:00, 2x25m max start 45, 100m löst)

När vi väl körde igång fartserien så ordnade saker och ting upp sig i mitt huvud och med tanke på hur mycket som kändes fel innan så genomförde jag serien på ett sätt jag är jättenöjd med. 50:orna såg ut att landa rätt jämnt på 49-50 s men 25:orna blev mer ojämna mot slutet. De första låg på typ 20 s och de sista på runt 23-24 s. Inte optimalt men ändå mycket bättre än väntat.

Inga kommentarer: