tisdag, oktober 14, 2014

Träning på den nya löptekniken

Nu har jag fått filmerna från löpteknikskursen med Fredrik Zillén från Team Snabbare. Fast det är smärtsamt att se så bjuder jag på dem.


Det här är filmen som visar min löpstil innan den är korrigerad enligt K.A.L.A.S-metoden. Vaggande och tungt med fötterna på en smal linje, hälen först som broms, lätt sittande position och lång pendel för både ben och armar.


Och det här visar hur det såg ut efteråt. Rörelserna är aningen överdrivna så målet blir att tona ner dem lite, men förmodligen löser det sig automatiskt när jag blir trött. Det ser SÅ mycket lättare ut här!

I morse sprang jag en kort sväng för att träna på tekniken. La även in några löpskolningsövningar. Att springa var sjukt jobbigt och jag var tvungen att varva löpningen med gång för att orka, men det kändes bitvis riktigt bra. En kort bit lyckades jag få till de där avslappnade knäna så att hälen automatiskt flög upp och en annan bit kändes frekvensen så bra att jag bara studsade framåt utan att anstränga mig.

Men mest kändes det stökigt, avigt och jobbigt. Mycket att tänka på. Försökte att sätta ner hela foten emellanåt för att vila lite och jag försökte att bara fokusera på överkroppen ibland och låta benen springa som förut, men det var svårt. Jag vill inte springa som förut. Jag vill lära mig det nya. Om det innebär att jag inte kommer orka springa så långa sträckor åt gången så får det vara så. Jag tror på det här, det kommer bli så himla bra! Trots att tålamod inte är min OS-gren så hoppas jag att jag kommer ha mycket av det den här gången.

Inga kommentarer: