söndag, oktober 12, 2014

Löpteknikkurs för Fredrik Zillén


Under många år har jag gått och tänkt att jag borde lära mig springa ordentligt så att jag slipper gråta (och överväga att sluta springa) varje gång jag råkar få syn på min egen spegelbild i ett fönster. Idag hände det äntligen!

Tillsammans med Jonas, Lindad och Martin mötte jag upp löptekniksproffset Fredrik Zillén i Hammarby Sjöstad för en förmiddag i K.A.L.A.S-metodens tecken. Och vad betyder då detta? Party hela dagen? Ja, nästan.

De fem begynnelsebokstäverna motsvarar de viktigaste punkterna för en bra löpteknik. Enkelt att komma ihåg! Fredrik har ett fantastiskt rikt språk och är otroligt underhållande att lyssna på.

Vi fick inleda med att springa som vi brukar göra, och Fredrik filmade oss. Sen gick vi igenom alla bokstäver i kalas och gjorde övningar för att känna oss fram till rätt teknik för varje område. När alla pusselbitar var på plats blev vi filmade igen när vi sprang. Sen fick vi titta på filmerna för att jämföra.

Oh.My.God.

Den första filmen gjorde jävligt ont i själen att se. Jag vill inte springa så. VILL INTE! Andra filmen? Yes please! Det var egentligen helt fantastiskt vad vi åstadkom på bara några timmar. Vilken otrolig förändring!

Att i praktiken ändra löpstilen så drastiskt kommer nog att ta sin lilla tid, men då får det göra det. Jag fick feeling av det här, det kändes så jäkla bra! Och jag ska försöka att inte bli nedslagen om jag inte lyckas springa "rätt" precis hela tiden. Från och med nu ska jag tänka på axlarna, armarna, höften, stegfrekvensen (ja, framför allt den), ansiktet, korvmojsattityden och de elektriska pinnarna vid fotknölarna. När jag får till det här kommer vad som helst kunna hända!

Inga kommentarer: