måndag, oktober 13, 2014

Vi räddar världen

Vi kunde till slut enas om bil. Det blev en fläskig Mitsubishi Outlander, en supermiljöbil som går på el och bensin. Räckvidden på el är ungefär 50 km vilket betyder att jag nästan alltid kommer kunna köra på el. Känns miljövänligt och helt rätt i tiden! Vi drar vårt strå till stacken för att rädda jordklotet åt era barn.

Mina två kriterier på bilen var att Reka skulle åka komfortabelt och att jag skulle kunna sätta mig i den utan att behöva göra en djup benböj.

I Outlandern behöver jag stege för att klättra in och en liten fallskärm när jag hoppar ut för att inte slå mig när jag landar. Reka åker kungligt i den tillhörande hundburen i det stora bagageutrymmet. Dessutom har bilen en kupévärmare som går på elmotorn, vilken jag kommer kunna styra via en app. Kalla vinterdagar kan jag alltså ha värmaren igång så att Reka slipper frysa om hon väntar i bilen. Jag kan också ställa in så att värmen automatiskt slår på lagom lång tid innan jag ska åka till/från jobbet så att jag får kliva in i en varm bil.

Den nya bilen får vi om ungefär fyra veckor och i väntan på det kommer vi ha en lånebil från bilfirman eftersom vi har så stora problem med Grisen. Henne säljer vi till bilhandlaren när vi hämtar ut lånebilen, sannolikt för astronomiska summor.

Det var väl det hela.

Inga kommentarer: