fredag, oktober 17, 2014

Korta intervaller och MTB i Högbo Bruk


Idag har jag haft det ungefär så bra man kan ha det. Nästan.

Ramlade ur sängen med en kropp som protesterade högljutt. Jag hade ont ungefär exakt överallt. Bra styrketräningspass igår tänkte jag, och drog till simhallen med mina ömma muskler.

Där körde jag det nya Hassepasset med korta intervaller. Uppvärmning, lite teknik och uppvaknande, sedan 8x50 m hårt, start 1:10, följt av en hundring lugnt och 6x50 m hårt med platta och fenor. Som avslutning andningskontroll och nedvarvning.

Målet var att lägga 50:orna ss på ca 50 s styck men det klarade jag inte idag. Även om flåset hängde med så var kroppen alldeles för trött, men jag är stolt över hur jag direkt insåg detta och simmade lite lugnare i intervallerna men ändå otroligt jämnt. Ibland tänker jag att jag kanske inte är någon sopa trots allt.

Från simhallen bar det mer eller mindre direkt av mot Högbo Brukshotell, mitt nya favvoställe, för MTB-cykling och god mat tillsammans med Jontan, Reka, mamman och pappan. Det var cykelpappaproffsets premiär på MTB och han klarade det riktigt bra, men inget kalas utan kras förstås... Han gjorde en rätt snygg vurpa i skogen.

Jag tyckte jag hade en av mina bättre MTB-turer med väldigt bra flow, men när växlarna stökar tappar jag humöret, och trots att 15-kilometersrundan i det stora hela var lättcyklad så hade den en del knepiga partier. Och när växlarna buggade ur just precis där så var det svårt att inte bli annat än att jävligt förbannad.

Dagen avslutades med en fantastisk fyrarätters middag inkl. den dignande dessertbuffen. På det hela taget precis en så bra dag som man skulle kunna önska sig!

Inga kommentarer: