lördag, maj 23, 2015

Stockholm Rumble


Idag prövade jag och Jonas hållbarheten på vårt äktenskap under multisporttävlingen Stockholm Rumble vid Hellasgården.

Under tre timmar så skulle vi samla poäng genom att ta så många som möjligt av 30 kontroller. Beroende av kontrollens karaktär så gav den olika mycket poäng och vi förflyttade oss mellan kontrollerna med MTB. Det fanns "vanliga" kontroller och äventyrskontroller där man skulle klättra, paddla eller gå på slackline.

Vi tog två av äventyrskontrollerna. Jag klippklättrade och Jonas gick på slackline. Utöver det så ledde vi cyklarna i skogen ganska mycket. Kånkade dem genom blåbärsris, upp för berg och runt den värsta lervällingen.

För detta hade vi som sagt tre timmar på oss. Tävlingstiden var kl. 12-15 och för varje minut man var sen tillbaka drogs 100 poäng. Eftersom poängen på kontrollerna låg på mellan 30 och 120 poäng var det inte aktuellt att missa tiden, så vi avslutade med ungefär 15 minuter tillgodo.

Vi var aldrig ens nära skilsmässa! Jonas skötte navigeringen och ett av besluten var förvisso... dåligt... men eftersom det var en olyckshändelse så får man inte bli arg (så brukar i alla fall vi köra). Och överlag gick det väldigt bra och vi hade roligt, så ingen anledning till oro! Det var en härlig och underhållande dag i skogen!

Jag lyckades tappa bort tidtagningspinnen inte mindre än två (2!!!) gånger! En gång innan start och en gång under loppet, någonstans efter första kontrollen. Det var ett mirakel att vi hittade den, annars hade det blivit en väldigt kort tävling för oss...

Det var väl egentligen allt jag hade att säga om det. Förutom att vi inte vann.

Inga kommentarer: