torsdag, maj 05, 2016

Dag 10 - grisig långsimning och två teknikpass


Dagen började med tekniksimning, som vanligt innan frukost. Det var det sista lärarledda simpasset här nere som jag är med på. Kallt och jävligt i luften, men jag var i allra högsta grad synlig idag och det var trevligt. Gick dock lite på sparlåga inför den kommande långsimningen.


Stekte vid poolen några timmar efter frukost och jag vill redan nu förvarna de som inte sett mig på ett tag om att jag har blivit brun. Det är en fin kombination att älska sol och värme, och att kunna hantera det utan att se ut som en kräfta efter tolv minuter. Pepparkaksgumma ftw.


Lunchen, lax, fick jag gratis i poolbaren. Kyparen ville inte ha mitt kort när jag skulle betala utan sa bara att "it's okey... because you're beautiful".  Joråsååatt... vahettere...

Foto: Nina Lundgren

Sedan var vi ett jättestort gäng som tog bussen till Alcudia för att simma tillbaka till Platja de Muro. Fyra kilometers långsimning längs Alcudiabukten, precis samma som förra veckan.

Jag hade två mål med simningen - att vara snabbare än senast och att pausa så lite som möjligt. Det andra målet satte jag upp när jag hoppade i vattnet. Då bestämde jag också att jag kör mitt eget race och struntar i alla andra. Så jag simmade på och det var stökigt som ett helvete. Mycket värre än förra veckan, då var det åtminstone lugnt i början.

Ibland var det som att jag låg och fladdrade runt i vågorna utan att komma framåt alls, och flera gånger slog vågorna över precis på mig så att det kändes som om jag låg i en torktumlare.

Men jag var ändå stark. Så.jävla.stark. Jag köttade på i ett lugnt och stabilt tempo tills jag var framme. Bra tankar, bra huvud, bra jävlaranamma. Så grymt! Tiden blev 1:14, alltså sju minuter bättre än förra veckan. Baaaam! Baserat på omständigheterna var nog det här en av de bästa simningarna jag någonsin har gjort.


Som avslutning på dagen fick Mattias chansen att vinna tillbaka lite av mitt minskande förtroende under ett fortsättningspass i löpteknik. Det var riktigt väl investerad tid. Hade fin känsla, lätta fötter och fick massor av bra tips och övningar att ta med mig.

Det är grymt när löpningen bara flyter på och det är förstås så jag vill att det ska kännas. Jämt. Jag vill alltid vara som en krigarkvinna på jakt. Snabb och stark. Alla pass. Långa som korta.

Jag vet bara inte riktigt hur jag ska ta mig dit, från där jag är nu. Men jag vill! The sky is no limit.

Plan för imorgon:

10:00 Bergslöpning alt. bergsvandring
16:00 Simning, tröskel (inte enligt ursprunglig plan så jag lovar inget)

Inga kommentarer: