tisdag, maj 10, 2016

Dag 14 - hatar det där "sista"

Det där äckliga lilla ordet "sista". Det där som får separationsångesten att spruta ur öronen. Vill inte, vill inte, vill inte åka hem.

Och samtidigt längtar jag lite. Efter Tratte-Fnatt, rutiner, kompisar, öppet vatten-simning utan salt, Game of Thrones i biorummet, köttfredagar och en vanlig vardag.


Igår morse körde jag sista morgonyogan på stranden med Marika. Stora vågor på havet och grå himmel. Här på Mallis har jag varit med på sju yogapass, vilket är färre än vad jag hade tänkt mig. Så kan det bli, det är okej.


På förmiddagen klämde jag det sista av 17 simpass. Totalt har jag simmat ihop 48 kilometer under dessa två veckor och jag är väldigt nöjd med avslutningen:

4x200 f3 ss - ca 1:42/100m
4x150 f3 paddlar och dolme - ca 1:30/100m
4x100 f3 fenor - ca 1:18/100m

Hela den här veckan är en "vanlig" träningsvecka för mig, därefter blir det en vecka av välförtjänt återhämtning med nästan bara promenader, yoga och möjligen något enstaka plaskiplaski i bassängen.


Solen orkade sig nästan igenom molnen så jag passade på att ligga vid vuxenpoolen en sista gång efter lunch, innan jag studsade över till Marika och Pål. De har en fantastisk takterrass med utsikt över träsket samt en jacuzzi. Där satt vi och snackade om allt från elefanter till att följa drömmar, tills jag såg ut som ett russin.


Och sen var det löpningen. Jag har sprungit nio pass, 92 km. Sista rundan sprang jag tillsammans med Mattias igår, bort mot Alcudia och tillbaka. Det blev någon slags fartlek med löpskolning, uppsträckning och påminnelser om allt det där som är så svårt att komma ihåg.

Sen återstod bara avslutningsmiddagen inne i Pord d'Alcudia. Trevligt, ledsamt, sent. Sista kvällen med gänget. Snyft.

Inga kommentarer: