onsdag, maj 04, 2016

Dag 9 - whip it good

Det krävdes lite mummel och morr vid frukosten samt två ganska långa simpass, ett igår och ett idag, men nu känner jag mig redo att dra ett streck över gårdagens löpning, rycka upp mig och komma igen.

Jag kanske överreagerar ibland och hetsar upp mig över småsaker, men jag har alltid sett det som ett tecken på passion. Jag vill framåt och varje motgång gör mig frustrerad. Och vad är poängen med att göra något om man inte brinner för det?

Men innan jag går vidare måste jag dela Martins visdomsord från igår efter löpningen, och citera dem bättre än jag gjorde på FB: "Smärta är bara en känsla och känslor går över. Det är precis som kärlek."

Eller som Devo skulle ha sagt det:

When a problem comes along, you must whip it
Before the cream sits out too long, you must whip it
When somethings going wrong, you must whip it

Whip it good.


Sagt och gjort. När de andra kollodeltagarna drog iväg med sina töntiga cyklar till Puig Major så skuttade jag till gymmet och lekte med gummiband. Det blev en kombinerad styrketräning/uppvärmning inför kommande simpass, där jag bland annat körde några schyssta övningar som Annie Thorén tipsar om på lanttolife.se.

Några tuffa utmaningar för magen och stretch på det, sedan var jag redo att inta poolen.


Jag simmade ett distanspass på 5250 meter. Eftersom jag kunde simma när som helst under dagen bad jag i receptionen om en tid då det var så lite folk som möjligt i bassängen. Ändå var det knökfullt när jag skulle hoppa i, men det ordnade upp sig ganska snabbt. En välbyggd, ladugårdsbred herre som jag delade bana med frågade efter en stund om jag var en professional swimmer. Man tackar!

Huvudserien var tre varv av följande:

500 m f2 fenor, vila 60
2x250 m f2 paddlar och dolme, vila 40
4x125 m f2 50fr/25ry/50fr, vila 20

Hittade ett skönt flyt utom i 125-orna där jag som vanligt blev yr och illamående av växlingarna från mage till rygg, så jag bytte ut hälften av ryggsimmet mot bröst. Kände mig härligt mjuk i kroppen efter passet.


Ja, sen har det inte blivit många knop, utan jag har legat utslagen vid relaxpoolen hela eftermiddagen och njutit av det strålande vädret. Druckit ungefär tre liter vatten.

Prognosen för imorgon är något osäker:

07:00 Simning, teknik
13:00 Simning, OW

Inga kommentarer: