torsdag, maj 12, 2016

Grodmän, intervaller och löpskolning


Det nästan första jag gjorde i tisdags när jag kom hem var att åka till Vasalundshallen och simma. Det var grodmän (!) på hela botten av bassängen så det var som att simma i ett akvarium. Väldigt spexigt.

Jag simmade korta intervaller och med tanke på hur mina senaste 24h sett ut innan passet så är jag faktiskt ganska nöjd, trots att inte allt blev sådär jättebra.

Skulle simmat ett kort fartpass även igår men kände mig simtrött, hade ingen lust och ville hellre spara mig till fredagens test på 400m, så efter att ha avkrävt Simfröken ett okej på mitt skolk så åkte jag hem och sprang istället.


Det gjorde jag ju jävligt bra. Kändes som ett oerhört strukturerat och givande pass med uppvärmning, 15 min löpskolning, 8x60s intervaller och nedvarvning. Sjukt seriöst!

Jag har givetvis fått omedelbar träningsvärk av löpskolningen. Lattjade mig igenom tripping, skipping, flipping, hopping, popping och studsing (eller vad övningarna nu kunde tänkas heta). Försökte känna efter hur det kändes på samma sätt som jag skulle gjort om det var teknikövningar i bassängen. Så här i efterhand känns det hela vägen från fotknölarna upp till midjan.

Avslutade med åtta enminutsintervaller. Snabb, stark, snygg. Det tog tre intervaller innan jag hittade rätt tempo, men sen gick det som tåget. Var väldigt tillfreds med mig själv efteråt. Och trött.

Inga kommentarer: