söndag, maj 01, 2016

Dag 5 och dag 6 - vila, dubbelpass i simning och löpintervaller


Igår gjorde jag ingenting idrottsligt alls, utan unnade mig istället en helrenovering av kropp och själ.

Jag gick en kort morgonpromenad, åt tapas med Jonas inne i Port d'Alcudia, promenerade längs stranden och njöt av att vara ensam. Lyssnade på musik. Slutligen fick jag massage och elektriska stötvågor hos Emilia. En välbehövlig vilodag.


Imorse när jag vaknade regnade det, blåste kraftigt och var ungefär tio grader ute. Kul med semester. Kul med morgonsimning. Ulf och Viktor såg till att vi höll oss så varma vi kunde, men det var faktiskt svinigt äckligt.

De påminner mig främst om tre saker. Vinkeln i handen, frekvensen i armarna och att jag inte ska simma passgång.


Regnet gjorde att det blev schemaändring, och löpintervallerna flyttades från eftermiddag till förmiddag. Till regn och kyla. Märkligt nog var det bara jag som nappade på det.

Långa intervaller var planen, 8x800 meter, men jag trodde nog aldrig att jag verkligen skulle springa så många. Jag jobbar inte så. Inte heller trodde jag att jag skulle kunna kuta dem så satans fort som jag gjorde.

Hade jag inte haft Mattias med som pushade och samtidigt helt saknade insikt om att åtta intervaller var fullständigt orimligt många, så hade jag garanterat sprungit färre och långsammare. Och det hade ju varit synd eftersom jag fixade det. Faktiskt en fin kille att ha bakom ryggen det där. Funderar på att adoptera honom.


Mindre än två timmar efter avslutat löppass hoppade jag i bassängen tillsammans med Lim för långa tröskelintervaller (för mig, hon körde eget). Banan var bokad kl. 13 så det var bara att bita ihop.

Huvudserien idag var enligt följande:

3x300 f2+ ss
5x150 f3 paddlar och dolme
10x75 f3 fenor

Eftersom jag var helt jävla slut som artist efter löpningen så trodde jag att simningen skulle bli hemsk. I vanliga fall lägger jag alltid simpassen före löppassen, eftersom jag hellre briljerar i vattnet än på land, men faktum är att jag simmade precis lika bra idag som om jag legat på soffan innan.

Försökte att hela tiden tänka på de saker jag fått med från teknikpassen.



Lagom tills jag var klar med dagens intensiva tränande så hade molnen skingrats och jag kunde ÄNTLIGEN ligga vid poolen och slumra igen. Det var så skönt att jag skolkade den planerade yogan. Men det känns okej. Bra träningsdag idag.

Plan för imorgon:

07:00 Yoga (återigen, lovar inget)
11:00 Simning, distans
15:00 Triyoga

Inga kommentarer: